Een tentoonstelling over vormen van taal in de beeldende kunst.
De opening is op zaterdag 12 juni vanaf 16.00h. Welkom!

Te zien bij Omstand, space for contemporary art, Arnhem, van 12 juni t/m 18 juli 2021.
GRATIS te bezoeken iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Bezoekadres: Van Oldenbarneveldstraat 92 A, Arnhem.
Groepen kunnen het best apart afspreken; stuur dan een mailtje naar: info@omstand.nl

Woorden komen tot leven als ze gehoord, gelezen of gezien worden. Hun lading en betekenis verandert voortdurend al naar gelang de context waarin ze worden gebruikt. Dat woorden tevens abstract zijn en bovendien het tweedimensionale van het beeldvlak benadrukken daagt menig kunstenaar uit om naar nieuwe contexten, vormen of materialen te zoeken. Ongeremd en kosteloos zetten kunstenaars woorden naar hun eigen hand en creëren daarmee ongekende perspectieven waar iedere kunstenaar zijn eigen weg in kan banen.
Kunststromingen als dada en Fluxus hebben met taal als medium een nieuw repertoire aan de beeldende kunst toegevoegd. Taal als materiaal en als onuitputtelijke bron. In GEEN DADEN MAAR WOORDEN wordt een tipje van de taalsluier gelicht en werk van actuele kunstenaars bijeengebracht, die woorden op uiteenlopende wijze een prominente plek geven binnen hun artistieke praktijk.

Met deelnemende kunstenaars:
Rein Jelle Terpstra, Karin van Pinxteren, Maria Barnas ft. Nathalie Bruys, Veronique Efomi, Ruben Planting, Jan Verhaeghe, Korrie Besems, Gracia Khouw, Gerard Koek, Niels Post

Bij deze expositie verschijnt een publicatie met teksten van o.a. Veronique Efomi, Korrie Besems en Fenne Saedt.

Curator: Korrie Besems
Productie: Rob Groot Zevert